Cultuur

Het Solarium is een plek voor mooie ontmoetingen met muziek, kunst, theater, gedichten, geanimeerde gesprekken, sterke verhalen, een goed glas wijn en een gulle lach.

Tijdens de Bergens Kunst10daagse 2016 (van 14 tot en met 23 oktober) was in de hal van het Zeehuis en het Solarium (de voormalige Lighal achter Jong Nederland) de tentoonstelling 'Bleekneusjes' te bekijken. Met prachtige foto's, ansichten en filmbeelden van de tijd dat de bleekneusjes de Koloniehuizen bezochten.

Lighal Voor Jong Nederland

Eerder in Solarium aan Zee:
Ja! 'De drie zusters' kwamen terug! Wat gebeurde er in drie jaar? Toneelspelers groeiden en brachten een jong volwassen versie van het stuk dat ze in 2013 speelden.

DRIE ZUSTERS from Jonata Taal on Vimeo.

Tijdens de Kunst10daagse 2015 exposeerden Paul Vonk en Sjoerd Kaandorp in het Solarium aan Zee.

Van 11 tot en met 19 juni 2015 speelden derdejaars studenten van de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie Hallo zomergast. Een bewerking van Maxim Gorki's 'Zomergasten'. Aanvang 19:00 uur, duur: ongeveer 100 minuten.

In oktober 2013 speelde Kindertheatergezelschap Plan B uit Bussum de familiemusical 'Het Wonderezeltje'.

Van 12 tot en met 18 juni 2013 speelden derdejaars studenten van de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie de voorstelling 'De drie zusters' van Anton Tsjechov.

Lees hier de Volkskrant recensie van de Meeuw van Tsjechov, opgevoerd door Compagnie Dakar in het Solarium in 2001, als onderdeel van de Karavaan.